Foto: Arkivbild

Polisen grep bilkaparen i Lysekil

2018-10-09 En kvinna blev vid 14-tiden på tisdagen rånad på sin bil i Lyse-Fiskebäck. En stor polisinsats med fyra bilar och helikopter sökte efter bilkaparen i Lysekil.
Senare på eftermiddagen greps en man i 35-årsåldern misstänkt för bilkapningen och flera andra brott.

En kvinna satt och väntade på sin man som var inne i en butik när en okänd man plötsligt dök upp. Han ska ha ryckt upp bildörren och skrikit: “ut ur bilen!” åt kvinnan som tog sig ut ur bilen, och lyckades få med sig mobilen.

– Hon blev inte fysiskt skadad, men var skärrad av händelsen eftersom hon upplevde att han var väldigt hotfull, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Region Väst.

Bilkaparen körde sedan ut från parkeringen och försvann bort på väg 162 mot Brastad. Maken till kvinnan fick låna en annan bil och körde efter den försvunna bilen.

– Vi söker på flera ställen och vi tror att vi vet vem det är, men vi får se om det stämmer, säger Peter Adlersson.

Flera polispatruller och en helikopter sökte bilen som hittades strax före klockan 15, övergiven i centrala Lysekil.

Senare på eftermiddagen greps den misstänkte bilkaparen.

– Han är välkänd för oss, säger Dan “Tjalle” Carlsson, kommunpolis i Lysekil.

Mannen sitter nu anhållen, misstänkt för bilkapningen och ett villainbrott i Torpet, och ett annat inbrott i en bil. Polisen misstänker att mannen kapade bilen efter att ha flytt från villainbrottet i Torpet.

Dan “Tjalle” Carlsson vill tacka medborgarnas för deras engagemang i sökandet efter mannen, som ringde in till polisen i Lysekil:

– Vi fick väl mycket hjälp från allmänheten. Det var viktigt för oss, det gick betydligt mycket snabbare när de hjälpte oss, säger han.

Ingen person har skadats fysiskt i samband med händelsen.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv