Efter inspektion beslutade domarna att skaderisken vid spel på konstgräset var för hög och all träning och matchspel på planen ställdes in. Arkivfoto: Lennart Hård

Plastgräset skadat – planen avstängd

Problem på Brastad Arena – seriepremiären i fara

2015-04-10 Stångenäsherrarnas seriepremiär ser ut vara i fara. Planen på Brastad Arena är inte i spelbart skick.
– Vi jobbar på en lösning och i nuläget går det inte att säga om det går att spela matcher nästa helg, säger Torgny Jansson, enhetschef på Fritid på Lysekils kommun.

På lördag i nästa vecka spelar SAIS-herrarna seriepremiär hemma på Brastad Arena mot Kungshamn. Några dagar senare är det damernas tur. I nuläget är det dock högst oklart om de får spela på sin hemmaplan. Detta på grund av problem med plastgräset.

Det var i samband med snöfallet under vecka 13 som problemen uppstod. Planen plogades, och efter det uppkom stora spår i mattan.

– Jag fick beskedet i veckan och vi agerade direkt genom att kontakta Bohusläns Fotbollsförbund som skickade dit domare som skulle kontrollera planens skick, säger Torgny Jansson.

Tuntorpsvallen ett alternativ

Efter inspektionen beslutade domarna att skaderisken vid spel på konstgräset var för hög och all träning och matchspel på planen ställdes in.

Läs mer i papperstidningen.

Publicerad:
Nyhetsarkiv