”Piketen gick in och kunde gripa mannen”

Stort polispådrag efter bomblarm på Fridhem i Lysekil

2014-11-24 Under natten till lördagen var det ett stort polispådrag vid Fridhem i Lysekil efter att en man hade hotat med att använda brandbomber.
Efter timmar av förhandling kunde piketen gå in i lägenheten och gripa mannen.

Omkring midnatt, natten till lördagen, tvingades polisen kraftsamla efter att en man i Lysekil hade ringt SOS.
– Det är en man i 55-årsåldern, boende på Fridhem, som hade ringt och uppgett att han hade apterat bomber i sin lägenhet, berättar Anders Buhlin, polischef i Lysekils kommun.
– Därigenom hade han direkt eller indirekt hotat en större del av sin omgivning. Det handlar om grovt olaga hot mot folkgrupp. Yttre befäl kontaktades och ärendet behandlades omgående som en särskild händelse, fortsätter han.

Piketen gick in

En stor operation inleddes och snart var räddningstjänst, polisens bombgrupp, piketen, en förhandlare och ytterligare patruller på plats vid adressen på Fridhem.
– Ja, man fick börja använda sig av förhandlaren och jag har inte exakt koll på tiden för agerande men ett flertal timmar efter larmet bestämdes det att man skulle göra ett ingripande. Piketen gick in i lägenheten och kunde gripa mannen, förklarar Buhlin.
Han sitter nu anhållen.
– Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Om han hade något hemma och i så fall vad, det är inget jag går ut med i dagsläget, avslutar Anders Buhlin.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv