Patrik Karlsson var ett ständigt orosmoment för Bovallförsvaret. Bara i första halvlek hade LAIK:s nummer 6 kunnat sätta -6 mål, om skärpan varit bättre inställd.

Patrik Karlsson sänkte Bovall

Hattrick på tolv minuter för LAIK-kaptenen – gästerna utspelade i första halvlek

2016-04-18 ”Karlsson! Karlsson! Världens bästa Karlsson!”
Det var bröderna Karlsson mot Bovall/ Hunnebo i division 5-premiären. Brödratrion låg bakom det mesta i offensiv väg för LAIK.
Äldste brodern Rickard slet på topp, Robin gnetade på mittfältet, men bäst av Karlssonbröderna var kaptenen Patrik, som sänkte Bovall/ Hunnebo med tre mål.
– Det är alltid härligt att vinna premiären, säger Patrik Karlsson.

Bovalltränaren Anders Jörgensen var nervös inför matchen, som var Bovall/ Hunnebos första i division 5. Det hade han all anledning att göra. Efter 26 minuter hade Patrik Karlsson stängt matchen med tre mål, och visat gästerna att skillnaden mellan sexan och femman är stor.

LAIK-kaptenen var på strålande spelhumör och kom gång på gång löpande i djupled, till Bovallförsvarets fasa. Brorsorna Rickard och Robin ville inte vara sämre.

Robin satte en stenhård nick i ribban och Rickard placerade snyggt in en retur i bortre som innebar 4-0. Vem som skapade den ursprungliga chansen? Just det, Patrik.

Billig straff

Tio minuter in i andra halvlek gick Patrik Karlsson ner i straffområdet och domaren blåste för straff.

”Lite billigt”, lät kommentarerna runt Kronbergsvallen, och huvudpersonen höll med…

Publicerad: Uppdaterad: