Snöröjningsarbetet börjar centralt i Lysekil och Brastad för att sedan forstätta ut i ytterområdena. Hur mycket snö det kommit skiljer sig också väldigt lokalt. I allmänhet ska det ha kommit en snömängd på tio centimeter för att Leva ska ploga i ytterområdena. (arkivbild)

Parkerade bilar försvårar snöröjningsarbetet

2016-03-07 Snöröjningen är i full gång i Lysekils kommun. Delvis började Leva i Lysekil ploga i helgen och redan klockan 05.00 i morse tog de upp kampen mot snön igen.
– Vi går efter en prioriteringslista där man börjar centralt i Lysekil och Brastad för att sedan ta sig ut i ytterområdena. De platser som fått mest snö där plogar vi först, förklarar Susanne Malm, VD på Leva i Lysekil.

Det är fullt upp med att ploga och halkbekämpa vägarna i kommunen. Alla maskiner går för högvarv.
Snömängden verkar skilja sig en del lokalt och även om det förhållandevis inte kommit mest snö centralt är det alltid där man börjar.

– Det som har varit lite svårt är runt parkeringsplatser. När bilarna börjar komma till arbetsplatserna förvårar det arbetet för oss. Där får vi försöka senare i eftermiddag eller tidigt i morgon med att få undan snön. Sedan kör vi halkbekämpning, salt på de områden där det har packat ihop sig, berättar Malm.

Som det ser ut kommer snön att fortsätta falla under måndagen för att…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv