Förra året var läktarna fullsatta under båda de sista dagarna. Människor kom från hela landet för att bevittna tillställningen. Foto: Peter Lundberg

Padeleliten tillbaka till Skaftö

2022-07-03 I juli är det dags för årets upplaga av Fiskebäckskil Invitational.
Den prestigefulla padelturneringen blev en dundersuccé förra året, med fullsatta läktare och lyriska spelare.
I år har den rekordhöga prissumman höjts med ytterligare 100 000 kronor och nästan alla de bästa svenska padelspelarna kommer att delta.
– Det här är nog den enskilt största padeltävlingen i Sverige, säger medarrangören Joakim Eriksson

Den 19–21 juli arrangeras den prestigefulla padeltävlingen Fiskebäckskil Invitational för andra året i rad. Precis som förra året kommer startfältet bestå av de allra flesta av de bästa svenska spelarna, kryddat med några utländska stjärnor.
– Förutom Daniel Windahl som bara kommer att spela utomlands i sommar så har vi alla de bästa svenska herrarna och damerna på plats. Dessutom har vi till exempel Godo Diaz från Argentina som var i final förra året. Hans lagkamrat kommer att vara landsmannen och den tidigare världsettan Fernando Poggi, berättar Joakim Eriksson, som arrangerar tävlingen tillsammans med Jan Jonsson och Reine Patriksson.
Samtliga av förra årets vinnare kommer också tillbaka för att försöka upprepa sina bedrifter. Cayetano Rocafort, José Carlos Gaspar Campos, Sofia Arvidsson och Baharak Soleymani finns samtliga med på listan över klara spelare.

400 000 tusen i potten
Förra året låg prissumman på 300 000 kronor. Det var då den största prissumman någonsin inom svensk padel. I år kommer den att ligga på 400 000.
– Vi har höjt prissumman ytterligare och ökat prestigen ännu mer. Det här är nog den enskilt största padeltävlingen i Sverige och en stor snackis bland spelare och padelintresserade, säger Joakim Eriksson.
Han berättar att fjolårets succé har medfört att det nästan legat ett litet tryck på honom och de andra arrangörerna att anordna tävlingen igen. Förra året fick de jobba ganska hårt för att locka spelare till turneringen, i år anmäler sig deltagarna självmant.
– De var så fruktansvärt nöjda förra året. De pratade redan då med mig om att vi måste göra om detta i år igen, säger han.

Plats för 1000 åskådare
Han passar också på att hylla Reine Patriksson för sin förmåga att anordna fantastiska evenemang. Utan Reine, som även är med och arrangerar Skaftö Open, hade Fiskebäckskil Invitational inte kunnat genomföras, menar Joakim Eriksson.
Förhoppningen är att årets evenemang ska smälla ännu lite högre än fjolårets. Den här gången kommer det finnas plats för 1000, i stället för 600, personer på läktaren.
– Det var fullsatt under båda de två sista dagarna i fjol. Människor kom från hela landet och många fick vända i dörren. Sista dagen var jag totalt nedringd av folk som ville komma och titta. I år kommer trycket förmodligen vara ännu större, så om man vill ha biljetter är det nog bäst att vara ute i god tid, säger Joakim Eriksson.

“Sätter Lysekil på kartan”
Han berättar att förra årets tävling lockade till sig så pass mycket människor att det blev svårt att hitta boenden till spelarna.
– Vissa av våra vänner flyttade hemifrån för att göra plats och vissa spelare fick ta in på hotell i Uddevalla, säger han.
Med tanke på det stora intresset som turneringen genererar så menar Joakim Eriksson att den även bidrar till att utveckla Skaftö och Lysekil:
– Den här tävlingen gör förstås att många snackar om Fiskebäckskils Padelcenter, men vi sätter även Skaftö och Lysekil på kartan! Människor kommer hit för första gången i samband med turneringen och många av dem kommer att komma tillbaka. Spelarna var till exempel helt saliga över Lysekil och Skaftö!

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv