På måndag morgon startar älgjakten

2019-10-13 På måndag den 14 oktober startar älgjakten i södra Sverige. I Västra Götalands län beräknas cirka 5200 älgar fällas under årets älgjakt. Det innebär att jakten genererar ungefär 11 000 ton klimatsmart kött.
– Att jaga älg och tillaga viltkött har en lång tradition i Sverige. Det var ju på det sättet vi människor överlevde förr i tiden. Svenska Jägareförbundet har i höst startat kampanjen Rädda Älgen.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv