När Lysekilsposten pratar med Glenn Glicko Andersson, som är initiativtagare till insamlingen för Lysekil i våra hjärtan, så är han både rörd och mycket tacksam för alla som hjälpt till med detta. Över 120.000 kronor har samlats in till minnesmärket för Scandinavian Star. Foto: Hanna Melin

Över 120 000 kronor har samlats in till minnesmärket i Lysekil

De 159 omkomna hedras 30 år efter Scandinavian Star-katastrofen

2019-12-31 Över 120 000 kronor i pengar har samlat in till ett minnesmärke  Lysekil för de 159 omkomna ombord på Scandinavian Star. Det är även en lokal markering för att hedra alla de som var med och hjälpte till när fartyget låg vid kaj vid Grötö för snart 30 år sedan.

Vid midnatt på nyårsafton avslutas insamlingen till minnesmärket för de omkomna i den fruktansvärda branden ombord på Scandinavian Star. När Lysekilsposten pratar med Glenn Glicko Andersson, som är initiativtagare till insamlingen för Lysekil i våra hjärtan, så är han både rörd och mycket tacksam för alla som hjälpt till med detta.

– Bara i pengar har det samlats in över 120 000 kronor, säger Glenn, som även berättar att en rad olika företag har sponsrat med saker och arbeten för att hjälpa till med detta minnesmärket.

Den 7 april kl. 12:00 invigs minnesmärket i Lysekil. Då kommer det att hållas tal och Glenn har även bjudit in lite olika musikaliska vänner för några finstämda musikaliska inslag.

– Efter invigningen kommer det att hållas en kort minnesstund ute på Grötö där Scandinavian Star låg.

Vill man så kan man skänka pengar fram till kl. 24:00 på Nyårsafton. Ger man en gåva på 5000  kronor eller mer som företag eller 3000 kronor som privatperson, så kommer man att finnas med intill minnesmärket på en fast skylt. Skänk en gåva via: Lysekil i våra hjärtan. Märk gåvan med ”Star” Bankgironummer: 441–6566 eller Swish: 123 539 93 99.

Text: Ahlbin Gustafsson

Foto: Hanna Melin

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv