Det blev stor dramatik vid Havets Hus brygga på torsdagsmorgonen. Efter att räddningstjänsten bevakat fiskebåten LL467 Gullbris efter en mindre brand till sjöss gick larmet på nytt. Nu blev brandförloppet explosionsartat, svart rök vällde in över Kyrkviksbukten och när tamparna brann upp drev fiskebåten mot Havsfiskelaboratoriet. Arkivfoto: Christian Lycke

Otillräcklig nedkylning var orsaken till dramatisk brand

Haverikommissionen har utrett branden på LL467 Gullbris

2016-08-23 Det var otillräcklig nedkylning och ventilering efter den första branden i maskinutrymmet som orsakade den stora och dramatiska branden på den gamla räkfiskebåten LL467 Gullbris för ett år sedan.
Den slutsatsen drar Statens Haverikommission som har utrett branden.

Ingen människa skadades fysiskt vid branden, men känslomässigt var det jobbigt för ägaren och skeppare Royne Robertsson att skicka Gullbris till skrotning.

Båten var byggd 1941 och var en av fem fiskebåtar som har räkfisketillstånd i Gullmarsfjorden. Gullbris var också en av få kvarvarande gamla träfiskebåtar.

”Gullbritt hade kunnat räddats”

– Det var synd att inte räddningstjänsten stannade kvar en stund till efter den första branden. Då hade vi räddat Gullbris. Nu har jag…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv