Årets vinnare av trettonhelgsturneringen i Hunnebostrand blev Oscar Wikström och Maria Hallgren.

Oscar Wikström och Maria Hallgren vann mixturnering i Hunnebostrand

”Blir en gemenskap och en chans att träffas över generationsgränser”

2015-01-05 En av Hunnebostrands ­årliga interna tennis­turneringar avgjordes i jämn kamp under söndagen och årets vinnare av trettonhelgsturneringen blev ­Maria Hallgren och Oscar Wikström som ­besegrade Irene Pilbackes och ­Magnus Ruud i en tuff match.

Hunnebostrands TK har under året ett antal interna tennisturneringar där juniorer, seniorer, damer och herrar blandas i en härlig mix. De yngsta juniorerna brukar vara runt tio år och de äldsta seniorerna runt 75 år.

– Det är otroligt roligt att träffas under året och spela dessa turneringar, det blir en gemenskap och en chans att träffas över generationsgränser och ha roligt tillsammans, säger Sofia Maisa, som tillsammans med sin man Thomas Edlund har hand om helgens tävling i Hunnebostrands idrottshall.

Ny turnering till påsk

Tolv dubbelpar var anmälda denna gången och tävlingen spelades i poolspel, där vinnaren i varje grupp gick vidare till ett slutspel. Nästa turnering blir till påsk, då spelas den årliga påskdubbeln.
Trots det faktum att klubben inte har någon egen inomhushall att tillgå, så håller man hög aktivitet året om med 60 juniorer i träning och också ett antal träningsgrupper för vuxna.

– Korpherrar och ett tjugotal damer håller också igång. Det har blivit ett lyft sedan klubben fick sin egen tränare, Sean Peterson. Nu önskar vi bara en tennishall, säger Åsa Wikström vice ordförande i klubben.

Text: Åsa Wikström

Foto: Andreas Hernqvist

Publicerad:
Nyhetsarkiv