”Vi hade koll på Lane i första, men efter paus kommer de ut mer taggade, samtidigt som vi blir för bekväma”, säger Rickard Pettersson om premiärmatchen. Stångenäs lyckades dock reda ut stormen och vinna med 1-2. Arkivfoto: Lennart Hård

Onödigt spännande i slutet för Stångenäs

Brastadlaget gick segrande ur premiären mot IFK Lane – ”Viktigt med tre pinnar”

2016-04-20 0-2 och full kontroll i första. Men 1-2 med en man mer på plan gjorde premiären onödigt spännande för Stångenäs.
Laget lyckades ändå härda ut och tog en premiärseger borta mot IFK Lane.

Lanevallen var vattensjuk och premiären fick därmed flyttas till Rimnersvallens konstgräs. Det var antagligen inget som Stångenäs hade något emot, då deras hemmaplan består av samma underlag.

SAIS spelade stabilt i första halvlek och tog ledningen gånger två. Båda gångerna var det Anton Petri som låg bakom. Han blev fälld i straffområdet alldeles i början av matchen. Jesper Carlzon gjorde inga misstag och gav gästerna ledningen. Tio minuter senare var det dags för målfirande igen. Anton Petri passade till Rickard Pettersson som drog till med vänstern. Bollen skruvade sig in i högra krysset till 0-2…

Publicerad: Uppdaterad: