Områdesförbud mot parkering gäller väster om Valbogatan

Alla har inte uppfattat nya bestämmelser

2021-02-24 – Områdesförbudet gäller även på Stenhuggaregatan och Svarvaregatan i Lysekil, det vill säga att det bara är tillåtet att parkera där det är skyltat för parkering.
Det slår kommunens trafikingenjör Magnus Eriksson fast.
En del som parkerar sina bilar där områdesförbud införts väster om Valbogatan har inte uppfattat att nya bestämmelser gäller.

LP berättade i höstas att områdesförbudet mot parkering skulle utvidgas till att gälla i stort sett väster om Valbogatan. Förbudet trädde i kraft vid månadsskiftet november/december.
Ett områdesförbud innebär att när man passerat förbudsskylten får man inte parkera annat än på markerade platser förrän man har passerat slutmärket för området. På markerade platser finns parkeringsskylt och/eller målade rutor. I nuläget har LEVA i Lysekil hunnit sätta upp P-skyltar bland annat på en del av Stenhuggaregatan och på en del av Norra Kvarngatans östra sida nära Gullmarsskolans parkering. Eventuellt kommer man att komplettera med målade markeringar på gatan, för att göra det extra tydligt var det är tillåtet att markera.
På vissa gator, som Stenhuggaregatan och Svarvaregatan, har gamla förbudsskyltar mot att parkera eller stanna blivit kvar.
– De skyltarna är onödiga inom området och ska bort. LEVA:s personal jobbar på att ta bort alla skyltar som inte längre gäller. När det gäller stannandeförbudet på Svarvaregatan och Stenhuggaregatan kommer det att försvinna också, då Rambo kommer fram ändå. Om vi inte tillåter parkering framför sopkärlen kan de göra sitt jobb. Det finns andra platser som till exempel Södra Kvarngatan där förbudet att stanna kommer att vara kvar, förklarar Magnus Eriksson.
Södra Kvarngatan är smal med parkering på södra sidan, vilket gör att det fortsatt finns behov av förbud mot att stanna där.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv