Här arbetar Roger Carlsson med en avgjutning av vildsvin där tunga och betar ska sättas på plats.

Ökat intresse för jakttroféer ger konservatorn mer jobb

Cirkeln sluts för Roger Carlsson – tillbaka på Fjälls gård efter 33 år

2016-09-11 När Roger Carlsson var elva år fick han syn på något som kom att påverka hans liv och yrkesval: En död orre som flugit på en elledning låg på marken nära Färlevfjorden längst in i Gullmarn. Orren blev inledningen på ett livslångt intresse för fåglar och däggdjur.
Idag har Roger Carlsson varit zoologisk konservator i närmare 45 år. För tre år sedan återvände han till släktgården Fjäll en bit norr om Hallinden. Här har han byggt upp sin verksamhet som konservator, ett yrke där han bara har ett 20-tal kollegor i hela Sverige.

På släktgården Fjäll är Roger femte generationen. Han växte upp här, ständigt nära naturen och med föräldrar som var småbrukare.

– Det som fångade mitt intresse var den här orren som jag hittade död . Jag frågade mina föräldrar om vi inte kunde lämna den till en konservator. Men de sa att de inte var så pigga på det. Sedan när jag fyllde tolv år sa de att vi skulle åka iväg till Härnäset. Och då förstod jag. De hade lämnat orren till Johan Börjesson-Eld, känd konservator i bygden. Där stod orren i sin prakt, monterad på en pinne, som min…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.
https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv