Nytt tillslag mot bostad i Lysekil – fyra unga män anträffades

”Det är en av flera adresser som span har bra koll på”

2014-10-30 I måndags slog narkotikaroteln till mot en adress i Lysekil. Då anträffades en person, misstänkt för flera narkotikabrott.
I onsdags eftermiddag slog de till mot ytterligare en adress i centrala Lysekil, där anträffades fyra personer, misstänkta för narkotikabrott.

I måndags slog narkotikaroteln i Västra Fyrbodal till mot en lägenhet i Lysekil och fick träff. En person misstänktes för innehav, bruk och framställan av narkotika, polisen hittade en marijuanaodling i bostaden.
Nu har spangruppen slagit till igen, mot ytterligare en lägenhet i centrala Lysekil. Denna gången, i onsdags eftermiddag, påträffades fyra personer, misstänkta för narkotikabrott.
– Det är en av flera adresser som span har bra koll på. I lägenheten anträffades först två personer, misstänkt narkotikapåverkade, berättar Anders Buhlin, polischef i Lysekils kommun.

Hade narkotika på sig

Samtidigt som polisen var i lägenheten, så kom en annan ung man, som också visade tecken på att vara narkotikapåverkad. Strax därefter kom en fjärde person.
– Den sistnämnde är i sena tonåren, de andra strax över 20 år. Den siste som kom till lägenheten visade sig ha narkotika på sig, som vi kunde beslagta, berättar Buhlin.
Det var omkring 20 gram cannabis, enligt polisen. Samtliga fyra testades positivt i det urintest som gjordes.
– Detta är preliminära svar, som visade spår av narkotika, men vi får vänta på det slutgiltiga analysbeskedet på proverna för att kunna säga med säkerhet, om de var narkotikapåverkade.
Enligt polisen stämmer i princip alltid de preliminära urintesten överens med det slutgiltiga analysbeskedet på de prover som tas vid misstanke om narkotika.

Kända sedan tidigare

Tillslaget innebar alltså att fyra personer är misstänkta för narkotikabrott, varav en för både bruk och innehav.
Samtliga fyra är för polisen väl kända sedan tidigare.
Detta var andra tillslaget på kort tid i Lysekil.

Är det en tillfällighet eller av någon särskild anledning som det inte når medias ljus oftare?
– Det verkar finnas de som tror att polisen inte har koll på hur narkotikan flödar och som inte tror att vi arbetar aktivt mot det, men så är det inte. Därför kan det vara bra ibland, att berätta om tillslag som görs, så människor kan vara säkra på att det pågår ett intensivt arbete. Spangruppen ska annars inte visa sig, det är själva poängen, att jobba i det tysta och inte synas.

Kan man säga att Lysekil är värre än någon annan plats i Västra Fyrbodal, när vi pratar om flödet av narkotikan?
– Nej, det sticker inte direkt ut. Narkotikan har ökat över lag i samhället de senare åren och det finns mycket runt om i hela Västra Fyrbodalsområdet, avslutar Buhlin.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv