Det började bra för Munkedal. Nyförvärvet Monday Merotohun vann första matchen, men efter det rasade MBTK ihop helt. 0-1 växte till 6-2 när matchen var över. Nu lämnar Monday Munkedal då kontraktet var på tre macher. Till nästa match kommer Padasak Taniviriyavechakul, MBTK:s bäste spelare, åter vara tillgänglig för spel. Arkivfoto: Joel Hansson

Nyförvärvet gick hem hos publiken

Merotohun: ”Jag spelade lite för avslappnat”

2015-01-13 Det tog inte många bollar innan Monday Merotohun blev populär i Munkedal.
Publiken gillade hans slägga till forehand.
– Atmosfären här, under matchen, var verkligen bra, säger MBTK:s nyförvärv.

Monday Merotohun kom till Sverige och Munkedal på fredag kväll och åkte hem under söndag natt. Under de få timmarna i Bohuslän hann 37-åringen från Nigeria spela tre matcher för MBTK – två vinster och en förlust.

– Det är första gången jag är i Sverige, men det är ett fint land med vänliga människor. Det är också positivt att så många kan engelska här, därför känns det som att jag är hemma, säger Monday Merotohun.

Varit proffs i 18 år

1997 flyttade han till Europa och sedan dess har han varit professionell. Numera spelar han i den franska andraligan.

– Jag har varit med i två OS, Aten och Peking. I Grekland åkte jag ut mot Jörgen Persson.

Hur vanligt är det med pingis i Nigeria?

– Det är en stor sport. I Nigeria är pingis störst efter fotboll och friidrott. Överallt på gatorna finns det bordtennisbord och det är så populärt. Det har gjort att intresset för pingis har ökat.

Hur är din bild av matchen mot Partille?

– Vi borde ha vunnit i dag. Jag ledde min andra match med 2-0, men tappade. Jag spelade lite för avslappnat och det kan man inte göra i pingis.

Monday Merotohun presterade tillräckligt bra för att få fortsatt förtroende. Den 24 januari åker Munkedal till Stockholm och då finns han med i truppen.

Publicerad:
Nyhetsarkiv