Jim och Kathy Hulfeld ville testa ölen i Lysekil. Foto: Gabriel Berntsson

Nyfikna amerikanare kom med lyxkryssaren från USA

2015-08-07 Lysekil fick på fredagen finbesök av lyxkryssaren M/S Nautica. Resenärer från hela världen kom med båten för att se staden.

LP träffade några nyfikna amerikanare i centrala Lysekil.

Fartyget anlände vid åttatiden på fredagen. Årets resa startade i Köpenhamn och fortsatte sedan till Norge och Ryssland innan de återvände till södra Skandinavien. Lysekil var näst sista stopp innan Oslo där gästerna mönstrar av. Närmare 700 resenärer kom hit för att åka med på guidade turer, se på arkitekturen, eller bara för att njuta av staden.

Paret Kathy och Jim Hulfeld från Jacksonville ville trosa runt på stan själva, utan guidad tour.

– Vi ska bara strosa runt och se vad stan har att erbjuda. Vi måste testa ölen också, säger Jim Hulfeld.

Kathy Hulfeld fyller i:

– Vi har varit i Sverige förut och det är ett väldigt charmigt land. Vi älskar arkitekturen och folket här. Och Lysekil är en vacker stad än så länge. Trevligt folk har vi träffat också.

Paret Tatia och Ed Morrison, från Arizona, kom hit för att göra en cykelutflykt.

– Vi kom hit för vi ville se något nytt, hur andra bor och har det. Vi hade hört att Sverige är ett land med hög levnadsnivå och att folk är miljömedvetna. Och det verkar stämma hittills – här är helt rent. Det ska bli kul! säger Tatia Morrison.

Maria Jämting, ansvarig för Lysekils Turistbyrå säger att hon är stolt över att kunna ta emot fartyget i Lysekils hamn.

– Vi är oerhört glada över att vi återigen får representera Sverige på detta sätt. Reaktionerna från förra årets besök var mycket positiva så vi vet att vi är ett mycket uppskattat besöksmål för våra kryssningsresenärer.

Hon konstaterar att Lysekil har etablerat sig som en kryssningshamn i liten skala och kan glädja sig åt att man redan nu ser ett stort intresse för nya anlöp under 2016. Dessutom har hamnen svarat på flera nya förfrågningar från rederier som visat intresse för att komma till Lysekil.

 

 

Ahlbin Gustafsson

0523-667083

ahlbin@lysekilsposten.se

 

 

Anna-Maria Holmgren

0523- 66 70 88

anna-maria@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv