Nya uppgifter om dödsolyckan

Inget fel på lastbilen enligt polisens tekniska undersökning

2014-12-13 Lastbilen som var inblandad i dödsolyckan på E6:an utanför Munkedal, där två kvinnor miste livet, har nu undersökts av polisen.
Inget pekar på att det ska ha varit något fel med den.

Det var under onsdagsförmiddagen som två norska kvinnor avled efter det att deras bil blev påkörd av en lastbil på E6:an i höjd med Småröd i Munkedals kommun. De båda kvinnorna hade av okänd anledning gått ur bilen efter att den hade blivit stående i högerfilen.

Teknisk undersökning

Under torsdagen genomfördes en teknisk undersökning av lastbilen. Enligt polisens kontroll har fordonet, som är av 2012 års modell, fungerande bromsar och inget tyder på att den körde för fort vid olyckstillfället.
– Vi håller på att titta på lastbilens färdskrivare och kommer att få fram ganska exakt vilken hastighet den körde i vid kollisionsögonblicket. I ett inledningsskede finns det inget som tyder på några extrema hastigheter, säger Thord Persson vid trafikpolisen i Vänersborg till Bohusläningen.

Ingen misstanke om brott

Enligt Thord Persson finns det heller inget som i nuläget pekar mot att det är ett brott som ligger bakom olyckan.
– Ingen person har delgivits någon misstanke om brott. Det är väl så att de här människorna har gjort ett misstag som inte tagit sig av vägen. Om det är så att de har stått och försökt titta i motorhuven mitt i ett körfält på motorvägen, som det spekulerats i, så är det naturligtvis olyckligt, säger Thord Persson.

Publicerad:
Nyhetsarkiv