Sotenäsets nya strandstädarbåt levererades på onsdagen till Guleskär i Kungshamn, som blir hemmahamn för den knappt nio meter långa aluminiumbåten, tillverkad vid Westers Mekaniska på Bokenäset. Båten kommer att användas för att samla skräp på naturstränder i Sotenäs. Foto: Sotenäs kommun

Ny strandstädarbåt ska bekämpa plastskräp på Sotenäsets stränder

2017-03-05 På onsdagen fick Sotenäs ta emot en ny strandstädarbåt. Den kommer att användas framför allt för att bekämpa naturstränder från plast.
Närmare 85 procent av allt skräp som flyter iland består av plast.
– Vi måste satsa på bra arbetsredskap som ger våra medarbetare rätt förutsättningar när de ska utföra det viktiga och ansvarsfulla arbetet med att hålla våra stränder rena, säger kommunalrådet Mats Abrahamsson (M).

Den nya båten är knappt nio meter lång och tre meter bred. Den kommer väl till pass för att nå ut till öar och andra stränder i Sotenäs skärgård för att bekämpa det skräp som ständigt sköljer in mot vår kust.

– Vi hade tidigare en större båt på runt tio meter. Den såldes för tre år sedan. De senaste åren har vi haft en styrpulpetbåt på 5.60 för att städa naturstränderna, förklarar Stefan Majlinder Eriksson, arbetsledare för…

Läs mer i papperstidningen eller gå in och teckna en prenumeration och få den digitala tidningen på köpet på:
https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv