Foto: Willy Schånberg

Nu väcks åtal efter butiksrånet

Bevisläget gott – mannen nekar till brott

2019-12-19 Nu väcks åtal mot en 21-årig man, från Angered, efter rånet mot Lasses Foto i Lysekil i början av november.
Åklagaren har bland annat teknisk bevisning och vittnesuppgifter som binder gärningsmannen till brottet.

Det var strax efter lunchtid den 7 november, som mannen rånade Lasses Foto på Kungsgatan i Lysekil.
Mannen, som var maskerad och utrustad med en stor kniv, tvingade en butiksanställd, att överlämna kontanter till ett belopp av cirka 6 400 kronor.
Efter att rånaren tvingat till sig pengarna som fanns i kassaapparaten och i kassaskåpet blev butiksbiträdet själv rånad på de pengar som han själv hade i plånboken.

Greps på polisstationen
Mannen greps och anhölls knappt två veckor efter rånet, den 18 november, då han besökte en polisstation i ett annat ärende. Tre dagar senare häktades mannen, på sannolika skäl misstänkt för rån.
Förhör har hållits med den butiksanställde angående händelsen och vilka iakttagelser han gjorde i samband med den och hur han upplevde densamma samt hur han mått efteråt för att bevisa att rånaren agerat i enlighet med gärningspåståendet till styrkande av åtalet.
Förhör har även hållits med ett vittne angående vilka iakttagelser hen gjort av en person i nära anslutning till händelsen för att bevisa att den åtalasde mannen är gärningsman till styrkande av åtalet.
Som teknisk bevisning finns fotografier och film från övervakningskameror för att bevisa vad gärningsmannen hade på sig vid tillfället och att han använt kniv vid gärningen samt vad mannen hade på sig när han greps, allt till styrkande av åtalet. Mannen hade även en norsk 500-lapp när han greps, en sedel som stals vid rånet och som även hade den butiksanställdes fingeravtryck.
Det finns även mastpositioniering och karta som visar att mannens telefoner kopplat upp mot master i Lysekil vid tidpunkten för brottet för att bevisa att mannen är gärningsman till styrkande av åtalet.
Den åtalade har i förhör förnekat brott.

Publicerad:
Nyhetsarkiv