Telias Joakim Ekberg knackar dörr och hoppas att minst fyrtio procent i varje område väljer köpa in sig i fiberkabelnätet.

Nu ställs frågan om fiber eller inte fiber på Sotenäs

2016-03-14 Med persondatorernas intåg för nu trettio år sedan, och med definitivt genomslag i samband med mobilerna för knappt tjugo, kom en stor mängd ny elektronisk teknik rakt in i våra hem - och liv. Behoven blev annorlunda. Den uppkopplade generationen var född.
Nu 2016 är det dags att ordna motorvägen för alltsammans. Fiberkabel ska läggas ner där man kan ta in både telefon och dator och tv plus mycket mer: allt i ett.

Om detta håller Telia informationsmöte i Kungshamns Folkets hus. Representanten Joakim Ekberg knackar just nu dörr på Smögen och i Väjern City och berättar för var och en.

I fiberkabeln omvandlas pulserande ljus till elektroniska signaler. Detta är mer effektivt än via dagens anrika kopparkablar, som till stor del knyter ihop riksomfattande nät.

Hur länge kommer dagens kopparkablar kunna repareras och underhållas? Fibernedläggningar pågår nu i hela landet med stormsteg. I bostadsområdet kring…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv