”Vi kör på med mig och assisterande tränaren Niklas Aldegren även i division 4”, säger Munkedals Sven-Eric ”Svea” Ohlsson. Foto: Lennart Hård

Nu ska nästa års organisationer spikas

Lysekilsposten kartlägger tränarsituationen i våra fotbollsföreningar – de flesta kör på som tidigare

2015-10-08 Den lokala fotbollen är till stora delar färdigspelad.
Termometern börjar krypa ner mot nollan på mornarna och det är dags för vinteridrotterna att ta vid.
Men för styrelser och fotbollssektionerna kan detta innebära bråda dagar. Trupper ska inventeras och i många fall ska en ny tränare på plats.
Lysekilsposten har gjort en kartläggning hur tränarsituationen ser ut i ”våra” herrlag.

Vår rundringning visar att vi är något tidigt ute då flera föreningar ännu inte är helt klara med tränarfrågan.

I Kungshamns IF fortsätter med största sannolikhet duon Magnus ”Fimpen” Olsson och Dano Licina. KIF kan se tillbaka på en bra säsong som slutade med en tredjeplats i division 4.

– Ja det lutar starkt åt att vi fortsätter även nästa säsong. Det är väl inte helt spikat, men jag har inte hört något annan än att vi kör på, säger Magnus ”Fimpen” Olsson.

Amandusson vill vara kvar

För Stångenäs, som har haft ett klart struligare år än seriekollegan Kungshamn, kan säsongen förlängas med flera veckor. Hur långt vet man först den 24 oktober när kvalet till division 3 avslutas. Kval kan vänta SAIS, men i värsta fall blir det degradering direkt. Mats Amandusson och Niklas Kjellsson har haft en träningsgrupp som under säsongen krympt från 30 till cirka tio spelare, även om det blev en liten uppryckning de sista veckorna.

– Niklas Kjellson lämnar. Mats Amandusson vill vara kvar som det ser ut just nu, men han kan inte lämna definitivt besked förrän längre fram. Det kan bli så att Mats tar över på 100 procent, istället för delat ledarskap. Men som sagt, vi får återkomma i frågan, säger Andreas Ström, fotbollsansvarig i SAIS.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv