Sebastian Ohlsson har återvänt till Dingle efter några år med Herrestad i division 3. Arkivfoto: Joel Hansson

”Nu kommer vi vara jagade i varje match”

Tuff vårsäsong går obesegrade serieledarna i Dingle AIK till mötes – ”Vi siktar på förstaplatsen”

2015-01-08 – Det är nu den tuffa biten kommer.
Så siar Dingle AIK:s tränare Fredrik ”Godis” Nestorsson om vårsäsongen. De obesegrade serieledarna från Dingle siktar mot uppflyttning, men man vet att vägen dit kommer bli tuff.
– Alla lag kommer göra sina bästa matcher mot oss, alla vill slå en obesegrad etta, säger DAIK-tränaren.

9-0-0. Med den matchraden skulle man kunna tro att ett lugn skulle ha spridit sig runt serieledarna i division 4-innebandyn, men så är inte fallet. Istället är det med en skräckblandad förtjusning som Dingle möter vårsäsongen.

– Det är nästan så att jag blir rädd när jag kollar i tabellen, alla lag vi möter kommer göra sina bästa matcher mot oss.  Men när jag tänker på vilka killar vi har i laget känns det mer inspirerande, säger Fredrik ”Godis” Nestorsson.

Försvarsspelet är nyckeln

Trots att laget har öst in mål under säsongen, 71 stycken på nio matcher, pekar DAIK-tränaren ut försvarsspelet som nyckeln till den succéartade hösten.

– Vi har släppt in oerhört lite mål. Vi har en fin kombination av forwards som tar hemjobbet, backar som sliter och seriens överlägset bästa målvakt i Anders Jonsson.

På söndag drar serien igång efter juluppehållet med en bortamatch mot Göteborg City. När laget sätter sig i bilarna och rullar ner mot match kommer man göra det utan fem ordinarie anfallare.

– Bland annat kommer Rasmus Larsson och Viktor Svensson att saknas, de är två spelare som gjort bra säsonger hittills. Vi har en bred trupp, men om vi åker på några skador så blir det tufft.

”Är en snabb forward”

En av de saknade anfallarna under söndagens match kommer vara nyförvärvet Sebastian Ohlsson som innan jul gjorde comeback i DAIK. Ohlsson lämnade klubben för spel i Herrestad och division 3 2011, men har nu återvänt.

– Vi hoppas han kan blomma ut hos oss igen. Han är en snabb forward med näsa för mål. Han har inget jätteskott, men han har en förmåga att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Hur många lag som blir uppflyttade till division 3 är oklart. Av förbundet har DAIK blivit meddelade att uppflyttningsstrecket just nu går under Sävedalen som ligger tvåa.

– Om det är så ligger vi fantastiskt bra till, men det är inget vi förlitar oss på. Vi siktar på förstaplatsen.

Publicerad:
Nyhetsarkiv