Kommunchefen Maria Vikingsson och tekniske ordföranden Roland Mattsson diskuterar vad man kan göra för att undvika, att miljonkostnaderna drabbar Sotenäs skattebetalare för skrotningen av de tre båtarna vid Guleskär. I maj hoppas man att båtarna är upphuggna.

Nu är tålamodet över med sjunkbåtarna i Sotenäs

2016-04-14 I mars 2014 kom larmet till Sjöräddningens Herbert Rödström: Kom till Gule­skärskajen! Hjälp till med länsor! En fiskebåt har ­sjunkit i natt!
Sotenäs räddningstjänst var redan på plats med bilar och manskap. Ryktet kallade snabbt åskådare: En av de gamla museala fiske­båtarna vid Guleskär har gått ner.

Så här ska det aldrig bli mer: Två år senare är Tekniskas ordförande Roland Mattsson (M) och kommunchefen Maria Vikingsson överens.

– Det får bli verkstad nu! nästan fräser Roland Mattsson: tålamodet är trutet.

Verkstaden får drivas av kommunchefen. Det politiska Sotenäs har slutligen sagt sitt.

Kostnaderna rakar i höjden för Sotenäs skattebetalare för alla mer eller mindre omistliga kulturbåtar, som mist både kultur och flytförmåga. Sjunkbåtar kallas de i medierna, varför säger sig själv. Ingen bra reklam för en besöksnäringskommun.

I Sotenäs finns nu tre båtar vid Guleskärskajen, en på Hasselösund och två – varav en brunnit –  stående på land vid slipen på Tången…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv