Nu är det snart dags för 65-åringarna att få första sprutan mot Covid-19

2021-04-13 Vaccineringen mot Covid-19 fortsätter och på Capio Läkarhus hoppas man att i slutet på nästa vecka kunna börja vaccinera personer som är 65 år och äldre.
– Just nu vaccineras personer som är 70 år och äldre. Men vi räknar med att börja vaccinera 65+ i slutet på nästa vecka, berättar Susanne Törnblom på Capio.

Hur tänker ni inför sommaren med sommarboende och så vidare?
– Jag vet inte riktigt hur många extra som kommer, ganska många sommarboende har stannat kvar sedan förra sommaren då de tycker att det är säkrare att bo kvar här, säger Susanne Törnblom.

Men i första hand är det de som är skrivna i kommunen som erbjuds vaccin?
– Ja så är det. Vi vårdcentraler på kusten är vana vid att invånarantalet dubblas eller rentav tredubblas på sommaren så jag tror inte det kommer bli så svårt att ställa om. Vi planerar för att klara av det och vi tycker att vi har en god bemanning inför sommaren, så länge ingenting kraschar fullständigt, säger Susanne Törnblom på Capio Läkarhus.

Viktigt att personalen får välbehövlig semester
På Närhälsan meddelar Elin Hansson att det ser lite annorlunda ut inför sommaren.
– Som det ser ut just nu så, i fas fyra, så får man vaccinera sig vart man vill, än så länge är det så att om du fått dos ett så ska du också kunna få dos två på samma ställe. Man behöver vara här en längre tid i sommar om man ska erbjudas vaccin här.
Största bekymret för Närhälsan är att personalen behöver få ut sin semester under sommaren. Elin Hansson har dock försökt att stärka upp så gott det går inför sommaren och har anställt mycket extra personal.
– Det som är bekymmersamt är hur vi ska hinna med i fas fyra att vaccinera alla i sommar och fortfarande kunna erbjuda en välbehövlig semester till vår personal. Men vi försöker rekrytera så mycket extra personal som vi kan och har ökat upp bemanningen för att ro det i hamn.
– Just nu är vi i fas två och vaccinerar 70+ och det finns gott om tider kvar i Dingle men här i Lysekil är det fullbokat just nu.
Idag är det ju så att du kan tacka nej till ett visst vaccin och då får man höra av sig när vi är i fas fyra. Men i nuläget vet vi inte när vi är i fas fyra eller vilka vaccin som finns att erbjuda då. Så enligt mig borde man ta det vaccin man blir erbjuden när man blir erbjuden det, anser Elin Hansson på Närhälsan.
– Det viktigaste är att vaccinera sig, oavsett vilket vaccin man erbjuds, avslutar Susanne Törnblom på Capio Läkarhus.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtsson, gabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv