Nu är det dags att söka sommarjobb i Västra Götalandsregionen

2021-02-15 Nu är det dags att söka feriepraktik 2021. Även i år erbjuder Västra Götalandsregionen (VGR) betald feriepraktik till gymnasieungdomar men på grund av covid-19 sker detta med vissa restriktioner. Ansökningstiden för 2021 pågår mellan den 15 februari och 25 mars.

Sommaren 2021 erbjuder Västra Götalandsregionen sommarjobb i form av feriepraktik. Platserna finns i flera av Västra Götalandsregionens verksamheter, bland annat inom hälso- och sjukvård och serviceverksamheter som städ, kök, tvätteri och vaktmästeri. Platser finns även inom andra verksamheter så som tandvård, kultur, fastighetsförvaltning, kollektivtrafik, administration och teknik.

– Feriepraktikens syfte är att ge ungdomar en introduktion i arbetslivet. Göra dem nyfikna på olika yrken och ge kunskap om VGR:s verksamheter för att skapa intresse och förhoppningsvis underlätta framtida yrkesval, säger Emelie Thörngren, samordnare för feriepraktik på Västra Götalandsregionen.

Kort om feriepraktiken

Ungdomar som har sommaruppehåll under pågående gymnasieutbildning är välkomna att söka feriepraktik i Västra Götalandsregionen. Under max fyra veckor får feriepraktikanterna prova på olika arbetsuppgifter tillsammans med erfaren personal.

Den som söker ska vara folkbokförd i Västra Götaland och ha sommaruppehåll (sommarlov) efter årskurs 1 eller 2 på gymnasium. Sista ansökningsdag för 2021 är torsdag 25 mars.

På grund av covid-19 sker årets feriepraktik med vissa restriktioner, läs mer på VGR:s webbplats på nedan länk.

Läs mer på www.vgregion.se/feriepraktik

 

 

Publicerad:
Nyhetsarkiv