Vid en träff i Lycke i Lyse förklarade Karl-Olof Niklasson hur hans metod för borttagning av kväve och fosfor i avloppsvatten fungerar inför Kurt Wallin, fastighetsägare i Vintveten, miljöhandläggare Per Larsson och miljöchef Per Olsson vid Miljönämnden i mellersta Bohuslän.

Niklasson förklarade för Miljönämnden hur hans rening fungerar

Metoden godkänd för ett första test på Tjörn

2016-01-31 Fungerar Karl-Olof Niklassons uppfinning för att rena vatten från privata avloppsanläggningar?
Den frågan funderar Miljönämnden i mellersta Bohuslän på. Under onsdagen träffade Niklasson bland andra miljöchef Per Olsson för att diskutera frågan. Platsen var Lycke och Häggvall i Lyse.
På Tjörn har Niklassons metod godkänts för ett första test om tre månader.

Många äldre enskilda avlopp på landsbygden har dömts ut av kommunala miljöavdelningar runtom i landet. Myndigheterna ställer krav på att avloppen görs om, eftersom de släpper ut för mycket av framför allt närings-ämnena kväve och fosfor. Detta bidrar till övergödning i sjöar och hav. Naturvårdsverket har satt upp riktlinjer för hur mycket kväve och fosfor som får släppas ut.

För äldre husägare med, enligt myndigheterna, bristfälliga avlopp kan det i värsta fall innebära att de måste sälja sitt hus, eftersom det ofta handlar om kostnader på 100.000 kronor. Som pensionär kan det vara problematiskt att klara så stora utgifter, eftersom…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv