Danseleverna Nathalie Andersson, Sara Wickman, Sara Malm, Evelyn Norder, Felicia Frisk, Johanna Nilsson, har jobbat i ett helt år med sina dansnummer.

”Nervositeten släpper på dansgolvet”

2015-05-08 Nervöst, svårt, jobbigt och svettigt men väldigt roligt. Så beskriver esteteleverna med inriktning dans i årskurs tre sitt framträdande i onsdags. Det bjöds på tre dansföreställningar i aulan på Campus väst, för elever och avslutningsvis med en kvällsföreställning för nära och kära.

Fem danser och en sång av Louise Larka som sjöng Emotions med Destiny’s child, var det som bjöds på.
Danseleverna Nathalie Andersson, Sara Wickman, Sara Malm, Evelyn Norder, Felicia Frisk, Johanna Nilsson, har jobbat i ett helt år med sina dansnummer. De var riktigt nöjda och upprymda efter föreställningen.
– Det är nervöst men det släpper när man väl är igång på dansgolvet, förklarar tjejerna.
För några av danserna står eleverna själva för kompositionen och så förstås lärarna Ulrika Larka och Anna Holgersson.

Intensiv träning

– De får vara med och påverka i mycket, när det gäller kläder, de har satt upp egna danser och det är lite av det vi jobbar med på lektionerna, berättar Ulrika och Anna.
Sånglärare är Frida Haglund och det har under terminen även funnits med en gästlärare, Malin Haglund från Danspoolen.
Tjejerna har jobbat med danserna under hela året men övat mer intensivt inför den här föreställningen. Det är många svårighetsgrader i dansen, lära sig koreografin, komma ihåg alla steg och rörelser. Sedan när alla kan sina steg ska gruppen synkroniseras och det är kanske det svåraste…
Läs mer i papperstidningen

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv