Berg har tagits ut i Ävja stenbrott på Sotenäset sedan länge. Den omfattande utökning av bergtäkten som Benders/Bohusläns ekonomisk förening ansökt om vill Länsstyrelsens miljöprövningsdelegation inte gå med på.

Nej till utökad bergtäkt i Ävja

Skulle innebära för stora störningar för närboende

2018-03-14 Benders ansökan om att få öka uttaget av berg i Ävja stenbrott avslås av Länsstyrelsens miljöprövningsdelegation.
Det är en alltför långtgående påverkan på riks-intresset och en utökad verksamhet skulle medföra för stora störningar för de närboende och skulle dessutom inte vara förenlig med flera av de miljömål som riksdagen satt upp, anser miljöprövningsdelegationen.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv