Nej till byggplaner i Skalhamn

Voteringen i kommunstyrelsen slutade 6-5

2015-09-02 Byggplanerna i Skalhamn stoppas av en politisk majoritet i kommunstyrelsen.
Med röstsiffrorna 6-5 avbryts detaljplanearbetet.
Lysekilspartiet, som varit emot planerna från början, fick med sig (SD), (MP) och (KP) och stoppar detaljplanen som legat i malpåse i tre år.

I sju år har det planerats att bygga ett 30-tal nya bostäder i Norra Skalhamn. Området ligger cirka 200 meter utanför skyddsområdet för Preemraff.
Planarbetet har pågått sedan 2010 och har stötts av den gamla alliansen. Beslutet att ge plantillstånd togs av kommunstyrelsen i början av 2009.
Kommunen äger en tredjedel av området, Vindbyggarna resten.
Nya politiska vindar
Den tidigare komunledningen var alltså positiva till planerna, men nya politiska vindar och negativa synpunkter från raffet har nu gjort att det blir tvärstopp för exploatöerna.
I ledningsutskottet föreslog (S) och (LP) att detaljplanearbetet skulle avbrytas. Med röstsiffrorna 6-5 gick kommunstyrelsen på samma linje vid mötet på onsdagen.
Bakom projektet står lysekilsborna Carl-Gustaf von Konow och Christer Larsson och deras företag Vindbyggarna AB, som efter ledningsutskottets möte uttalade sig i media att det var ekonomisk katastrof för deras del, då utredningarna hittills har kostat 1,6 miljoner kronor.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv