Trots att Mike Johansson (längst fram) ramlade i kvalet fick han chansen i utslagningsrundan då en åkare drog sig ur. Mike hade den bästa tiden av de som inte kvalade sig vidare och blev därmed ”lucky loser”. Foto: Joerg Mitter/Red Bull Content Pool

Näst bästa resultatet i karriären

Mike Johansson tog sig till kvartsfinal som ”lucky loser” efter kvalmissen

2015-01-28 Under helgen presterade Mike Johansson karriärens näst bästa placering när han tog sig till kvartsfinal i den första VM-deltävlingen i Ice Cross Downhill.
Detta trots att han egentligen inte tog sig förbi kvalet.

Lysekilskillen Mike Johansson fick ingen bra start på årets VM-tävlingar i Ice Cross Downhill. Under ett träningsläger gick de specialdesignade skridskorna sönder. Detta innebar att han blev tvungen att köra den första VM-deltävlingen i amerikanska Saint Paul på vanliga hockeygrillor.

– Skridskorna vi åker med har mer kontakt med isen än vanliga hockeyskridskor. Det är ganska stor skillnad, säger Mike Johansson.

”Lucky loser”

Trots sämre utrustning såg det ut att gå Mikes väg i kvalet under fredagen. Efter en bra start ledde han loppet hela vägen fram till det sista hoppet, 20 meter från mål, där han trillade. Därmed var det färdigtävlat för den här gången.

Men, så blev inte fallet.

– En av mina lagkamrater i det svenska laget, som hade kvalat sig vidare, kände sig dålig och drog sig ur tävlingen. Eftersom jag hade bästa individuella tid i kvalet, bland de som inte tog sig vidare, blev jag ”lucky loser” och fick en plats i utslagningsrundan.

”Näst bästa resultat”

Mike fick beskedet två timmar innan tävlingen skulle börja och trots att han hade fel skridskor på fötterna och en tom mage, han hade inte ätit sedan frukost, lyckades han ta sig hela vägen till kvartsfinal inför 140 000 åskådare.

– Det var mitt näst bästa resultat under karriären. Efteråt fick jag beröm från några av toppåkarna vilket gör en motiverad.

Nästa VM-deltävling körs i Helsingfors om en och en halv vecka, men innan dess ska Mike åka till Österrike för tävling i Riders Cup.

– Jag kommer ha fullt upp hela vintern, avslutar han.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv