Tre gånger fler barn i Europa är närsynta idag jämfört med för 60 år sedan och i Kina är 90 procent av alla ungdomar och unga vuxna närsynta. Flertalet studier visar på att detta kan avhjälpas med speciella kontaktlinser anpassade för barn, enligt Awet Tesfamariam chef för kliniska frågor på Synoptik. Pressfoto

”Närsynthet hos barn ökar lavinartat”

Kontaktlinser bästa sättet att bromsa barns myopi

2018-09-29 Nu har skolan börjat igen och en allt större del av eleverna kan få svårare med inlärningen.
Detta på grund av en allt mer ökad närsynthet bland unga, till stor del orsakad av ökad skärmtid.
Tre gånger fler barn i Europa är närsynta idag jämfört med för 60 år sedan och i Kina är 90 procent av alla ungdomar och unga vuxna närsynta.

Vill du också läsa tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 149 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv