Enligt kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) så finns det inga synnerliga skäl som gör att kommunen kan ta kostnaden för detaljplanen och kostnaden för flyttning av vatten- och avloppsrör som ligger under tillbyggnaden vid Restaurang Rosvik. Samtidigt berättar han att det är en situation där tredje part, restaurangägarna, kommer i kläm mellan kommunen och fastighetsägaren. Han anser också att detta är en av de mest invecklade frågorna han har stött på sedan han blev politiker. Här överlämnar Anna-Lena Stranding och Helene Geyzon protestlistorna mot rivning av tillbyggnaden.

Närmare 1500 namnunderskrifter för att stoppa rivningskrav på tillbyggnad

”Blir så förbannad när jag ser hur kommunen behandlar små företag”

2015-08-27 På torsdagsförmiddagen lämnade Anna-Lena Stranding och dottern Helene Geyzon över 1482 namnunderskrifter till kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S).
– Vi har hamnat i kläm mellan kommunen och fastighetsägarna, det är vi som drabbas, säger Helene Geyzon, som är orolig över att utbyggnaden på familjeföretaget Restaurang Rosvik kan komma att rivas.

Kommunalrådet tog emot namninsamlingen och förklarade att det här är en fråga som man ärvt från tidigare politiker.

– Det är också ett av de mest invecklade ärenden som jag har tagit del av under mina år i politiken, säger Jan-Olof Johansson.

Initiativtagaren till namninsamlingen, Karl-Olof Niklasson, var på plats och han var bedrövad över hur kommunen har skött frågan.

– Jag blir så förbannad när jag ser hur kommunen behandlar små företag. Det här måste gå att lösa om bara väljer att försöka komma till rätta med problemet, men tyvärr så verkar man totalt sakna vilja. Jag ser det som destruktivt att riva en fungerande verksamhet, säger Karl-Olof Niklasson.

Enligt Jan-Olof Johansson så handlar det om att kommunen inte kan gynna en enskild företagare, vilket man gör om man betalar kostnaden för en ny detaljplan, som krävs om byggnaden ska stå kvar.

– Det man kan läsa i lagen är att kommunen kan ta den kostnaden om det finns ”synnerliga skäl”. Våra tjänstemän anser att det inte finns några sådana i det här fallet, säger Jan-Olof Johansson.

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv