Elin Hansson, vårdcentralschef på Närhälsan i Lysekil, berättar att de jobbar på att rekrytera vaccinerare. Foto: Gabriel Berndtsson

Närhälsan satsar på drop-in-tester

2021-12-24 Antalet positiva covidfall ökar i Lysekil, även om det är från låga nivåer och en försiktig ökning. När fler får symptom ökar antalet som vill testa sig och här har tiderna på Närhälsan Lysekil tagit slut. Av den anledningen lägger de nu om kursen och erbjuder drop-in för avhämtning av självtester från och med måndag.

Tidigare har man behövt boka tid för att testa sig vid symptom. Den senaste tiden har dessa tagit slut och med det har inte Närhälsan kunnat erbjuda alla som vill att testa sig. Av det motivet startar Närhälsan, från och med måndag drop-in för utlämning av självtester.

Inte boka – bara hämta
– Man behöver alltså inte boka tid utan kommer hit och hämtar sitt test. Då kan det aldrig bli fullt och på det här sättet kan vi vara mer generösa med tider för utlämning. Man kommer att kunna hämta test hos oss från klockan 07.30 till 11.00, förklarar Elin Hansson, vårdcentralschef på Närhälsan i Lysekil

Slutet på januari
När det gäller den tredje dosen är det ganska fullbokat framöver. Tider läggs ut hela tiden, men lediga tider finns först i slutet på januari på Närhälsan i Lysekil. Viktigt att veta är att man inte behöver vaccinera sig på vårdcentralen där man är skriven, inte heller där man senast tog en spruta.
– Det kan ju vara bra att ändå boka sig om man inte har fått någon tid. Däremot om man får en dos någon annanstans och har en bokning, då är det viktigt att avboka sig, annars tar man upp en tid för någon annan, påpekar hon.
Andningen till den långa vaccinationskön är inte brist på vaccin.
– Vi har helt enkelt inte tillräckligt med vaccinatörer, men vi jobbar på att rekrytera fler, avslutar Elin Hansson.

 

 

Gabriel Berndtsson
0523 – 66 70 85
gabriel@lysekilsposten.se

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv