Flaskpostbrevet från 2004. Foto: Privat

Mystisk flaskpostskrivare hittad

Familj hittade flaskpost från 2004 – nu ska de träffa den mystiske avsändaren.

2015-07-31 Svante, 12 och Alma, 8, hittade en flaskpost från 2004 i Ramsvik. Avsändaren var en Herman som ”gillar att hoppa trampolin”. Nu har de äntligen fått kontakt med honom.

Det var för tre år sedan som familjen Hoffman var ute med båten när de plötsligt såg flaskan – fastkilad mellan några stenar på Ramsvik. ”Jag är en pojke som gillar att hoppa trampolin”. Så stod det på lappen som fanns i flaskposten. Brevet är daterat till 22 maj 2004 och signerat av den då nioårige ”gutten Herman”.

Lappen med hälsningen från Herman hade klarat sig bra inne flaskan. Svante Hoffmann säger att han blev glad när han hittade den.

– Det var jättehäftigt! Kul. Jag själv har skickat massor med flaskposter och det är ju roligt att vi hittade hans, säger han.

Hittade till slut

Hunnebostrandsfamiljen har sedan de hittade flaskan försökt nå ut till Herman men inte lyckats. Men nyligen lade mamma Sara Hoffmann ut bilden med flaskposthälsningen på Facebook där de efterlyste den mystiske Herman. De visste att han nu skulle vara 20 år gammal.

Inlägget fick stor spridning – det delades över 8000 gånger. Sedan dess har en handfull 20-åriga Herman hört av sig, som också hade skickat flaskpost. Till slut hittade familjen Hoffmann den riktige Herman. Han heter Herman Brunbäck Larsen och studerar numera i Storbritannien.

– Han blev glad över att vi hade hittat den. Vi ska ses när han kommer hem till Sverige och det ska bli käckt, säger Svante Hoffmann.

Slängde i på Orust

Herman Brunbäck Larsen slängde i flaskan i havet på Orust .

– Jag blev väldigt överraskad när jag förstod att de hade hittat min flaska. Det är jättekul, säger han.

Han hade fått en studsmatta vid tidpunkten då han skrev brevet och säger att det antagligen var därför han skrev att han gillar att ”hoppa trampolin”.

– Det var väl kanske inte den mest informativa flaskposten, skrattar han.

Han berättar att han inte trodde att posten skulle få så stor uppmärksamhet. Snart kommer han hem till Sverige, och ska samtidigt träffa familjen Hoffmann.

– Det ska bli kul att träffas, säger han.

Hade du gett upp hoppet om att någon skulle hitta den?

– Haha, jag hade glömt bort att jag hade skickat den. Men nu tror jag att jag ska slänga i några fler flaskor så kanske någon hittar dem.

 

 

Anna-Maria Holmgren

0523- 66 70 88

anna-maria@lysekilsposten.se

 

 

 

 

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv