Vattennivån i Lysekils kommuns dricksvattentäkt Kärnsjön sjunker för varje dag, i takt med att den torra och varma väderleken fortsätter.

”Mycket allvarligt med så låg nivå på Kärnsjöns vatten”

Men bevattningsförbudet verkar ha effekt

2018-07-06 Bevattningsförbudet som LEVA införde i måndags verkar ha effekt.
– Tidsperioden är för kort för att kunna säkerställa en tydlig trend för vilken effekt förbudet har gett. Tendensen är dock att det märks att kommuninvånarna hushållar med vattnet, vilket är väldigt positivt, säger Thomas Wikström, VA-driftchef hos LEVA i Lysekil.
Han ser det däremot som mycket allvarligt att vattennivån i Kärnsjön har en väldigt låg nivå så här tidigt på sommaren.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar.
Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv