Linda Ulfhielm, Hampus Nessvold och William Spetz från Musikhjälpen besökte Goa Gänget i Lysekil i fredags och sände direkt. Dagen därpå besökte de julmarknaden på Röe Gård. Foto: Sveriges Radio

Musikhjälpen hälsade på hos Goa Gänget i Lysekil

2016-12-19 Musikhjälpen är ett projekt som samlat in pengar till olika ändamål genom åren. I Lysekil finns Goa Gänget som under ledning av FUB och Annie Pettersson genom försäljning av olika saker samlat in pengar till Musikhjälpen. I fredags ringde det i Annies mobil och det var Musikhjälpen som var på väg till Lysekil och ville ha med henne och gänget i direktsändning i TV.

När vi träffar Annie i StudieförbundetVuxenskolans lokaler här i Lysekil, kommer hon från Havets Hus där hon tre söndagar i rad haft pyssel med barn.  Temat har varit jul med havstema där de gjort saker att hänga i granen. Det har blivit sjöstjärnor, maneter och fiskar m.m.

– Detta har varit ett projekt mellan Studieförbundet Vuxenskolan och Havets Hus och har varit väldigt roligt, berättar Annie.  Det är sjunde året i rad som de är med och samlar in pengar till musikhjälpen. I år har de pysslat varje tisdag i fem veckor och gjort bl.a. fågelholkar som de sålt. Det har även blivit virkade reflexer, chokladbollar och virkade maneter och det har tills nu inbringat 2242 kronor.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv