Musik från gågna tider - 1950 till 1970-talet - lockade många att bege sig till Smögengården för att minnas sin ungdom och händelser under tiden. Publiken följde med på den musikaliska resan.

Musikalisk resa från tider vi minns

2016-03-16 Musik på Smögengården lockar. När Maj-Lic Jurcic och kommunens kulturansvarige musikskoleledare Fleming Larsson bjuder till tycks hela Sotenäsbygden vilja fylla bänkraderna och minnas. Tiden då Smögen gården var ny (1951). Tiden, då Stig Järrel stod på ett ben när man talade med honom.

Men man kan också sjunga om att ta en Toy eller tag det rätta, tag Cloetta! För det gjorde med bravur de fyra från Hedemorabygden från Smögengårdens scen: Anders Larm och Jan-Olof Jonsson jämte Solveig Bergqvist Larsson med sin dotter Cecilia Kyllinge.

Klädda i näbbstövlar och myggjagare, kepsar och hattar och akustiska gitarrer som fick Bill Haley att lätt dansa around the clock och tycka att Volvo PV 444, det är en BIL, minsann. Vrooomm!

Publiken hänger med i den musikaliska berättelsen lite som då det begav sig i Evja Folkets hus under 00-talet: men nu handlar det om årtiondena vi alla minns: 1950 fram till där 70-talet tog slut.

Gunnar Wiklund var namnet på läpparna och Rock-Olga fyllde oss med sprittande (lite förbjuden) musikglädje och när det börjar verka kärlek, banne mig! vet det inre jublet inga gränser…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv