Museer och besöksmål håller fortsatt stängt – men planerar att öppna i april

2021-03-21 Museer och besöksmål inom Förvaltningen för kulturutveckling fortsätter att hålla stängt för besökare. Anledningen är nationella rekommendationer för att stoppa smittspridningen av covid-19 och förlängda regionala rekommendationer i Västra Götaland, då smittläget är fortsatt högt. Däremot planerar förvaltningen inför en öppning i april utifrån Folkhälsomyndighetens kommande nya föreskrifter för bland annat museer.

Göteborgs naturhistoriska museum, Vänersborgs museum och Slöjd & Byggnadsvård håller fortsatt tillfälligt stängt för allmänheten. De har tidigare varit tillfälligt stängda för fysiska besök sedan den 30 oktober 2020 till och med den 21 mars 2021.

Museer och konsthallar omfattas sedan den 11 mars av begränsningsförordningen, och Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter för bland annat museer förväntas träda i kraft den 25 mars. Förvaltningen för kulturutveckling gör nu anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreslagna nya föreskrifter för denna typ av verksamheter.

Om de nya föreskrifterna träder i kraft och smittläget tillåter planerar förvaltningen därför att öppna museer och besöksmål för besökare enligt följande:

  • Vänersborgs museum: Lördag 10 april
  • Göteborgs naturhistoriska museum: Tisdag 13 april
  • Slöjd & Byggnadsvård: Onsdag 14 april

Forsviks bruk och Vitlycke museum har just nu stängt för säsongen. Lödöse museum har stängt för utställningsbyggnation.

Slöjd & Byggnadsvård finns tillgängliga för rådgivning per telefon och mail under den tillfälliga stängningen. Det finns också möjlighet att boka rådgivning via Teams. Mer information hittar du på slojdochbyggnadsvard.se.

– Vid frågor om specifika verksamheter, kurser eller arrangemang vänd dig direkt till våra museers hemsidor. Den verksamhet som är eller går att göra i digital form kommer att genomföras, säger Pernilla Schedin, områdeschef för förvaltningen för kulturutveckling

Det finns också andra digitala möjligheter att ta del av museernas verksamhet genom Digiseum. Här finns digitala samlingar, utställningar, aktuella digitala sändningar och sociala mediesidor samlade på ett och samma ställe. Här hittar du Digiseum.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv