Eva Morén, utbildningsansvarig för Munskänkarna på Skaftö, Andreas Kléen Sundberg, Brygghuset och Åsa Björneld, ordförande Munskänkarna på Skaftö, tilldelade restaurangen i Fiskebäckskil utmärkelsen två klasar i fredags.

Munskänkarnas Vinkrogar 2016

Brygghuset behåller sina två klasar

2016-02-08 Uppfyller man ”Munskänkarnas Vinkrogar” vittnar det om en hög klass när det kommer till vin och mat. För andra året i rad uppfyllde Brygghuset i Fiskebäckskil kriterierna för att ta emot två klasar, där en del av motiveringen var; kvalitet går som en röd tråd genom verksamheten när det gäller val och tillagning av råvaror samt personalens sätt att bemöta gästerna.

För tre år sedan började samarbetet med Munskänkarna på Skaftö och restaurangen i Fiskebäckskil, för att kunna erbjuda en väl anpassad och en vinlista av hög klass.

Första året kom de upp till en vindruvsklase, även det ett gott betyg men de var då väldigt nära att komma upp till nästa nivå.

2015 kunde Brygghuset stolta triumfera att de höll kriterierna för två vindruvsklasar. 2016 har vinlistan inventerats igen och poängen höjdes ytterligare och de behåller sina klasar.

Nya kriterier för året

Eva Morén, som är utbildningsansvarig för Munskänkarna på Skaftö och har tillsammans med Andreas Kléen Sundberg, gått igenom hela sortimentet av viner.

– Det är rätt så avancerat med mycket räknande. Vi ska exakt ange hur många vinflaskor det finns, prisklasser, röda, vita, mousserande och nytt för i år var även alkoholfria alternativ med viner, cider och frukt­juicer. Vi har även räknat igenom hur många av vinerna som kan…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv