Alina Aldegren blev matchhjälte när hon satte 2-1-målet en kvart in i andra halvlek. Foto: Lennart Hård

Munkedalsdamerna tog första trepoängaren på hemmaplan

Vände underläge till vinst 2-1 – ”Vi ändrade lite i andra och det betalade sig”

2015-05-05 Efter två tunga förluster med åtta insläppta mål var Munkedalsdamerna revanschsugna.
Hemma mot Bullarens GOIF kom säsongens första vinst.
– Jag är nöjd med andra halvlek, säger tränaren Istref Musaj.

Under söndagen var det dags för den ”riktiga” hemmapremiären. Tidigare har man spelat hemmamatcherna på Thordéngården i Uddevalla men nu vände man hemåt till ett Munkedals IP vars gräs hade sett bättre dagar.

Publiken hade knappt hunnit bänka sig innan Bullaren tagit ledningen i den andra minuten. En långboll ställde MIF-försvaret och bortalagets Johanna Kihlstrand rullade in 0-1. Kalldusch.

Bullaren var nära även 0-2 när en av bortalagets anfallare rundade målvakten, men skottet räddades av en påpasslig MIF-försvarare.

Munkedal repade sig och SAIS-förvärvet Anni Mattsson kvitterade efter 25 minuter. Bullarenförsvaret stod och sov när Mattsson dök upp bakifrån, snodde åt sig bollen och…

Publicerad: Uppdaterad: