Munkedals träning gav färdighet mot Lidköping

Gjorde de tre första målen efter omställningar

2014-10-27 Munkedals BK la grunden i första perioden – ett underlag som de därefter kunde stå stadigt på.
Bortafighten mot Lidköping slutade 3-4 (0-3, 0-0, 3-1).
– Det var starten som räddade oss, säger MBK-forwarden, Simon Wilhelmsson.

I oktober är det ett hektiskt spelschema i division 3. För Munkedals del innebär det två matcher och två träningar per vecka. Under måndagens och torsdagens pass på Skogsvallen fanns ett glasklart tema – spelvändningar.
Skulle drillningen bära frukt mot Lidköping? Svar, ja.
0-1, Christopher Hellberg. 0-2, Simon Wilhelmsson. 0-3, Hampus Blom.
På knappt tio minuter hade Munkedal gjort tre mål – samtliga på spelvändningar.
– Det gick verkligen fort när vi ställde om och träningen under veckan gav resultat, säger Simon Wilhelmsson.

“Alla i laget ville vinna”
Bortsett från rivstarten var skillnaderna små mellan Lidköping och Munkedal. Den andra perioden blev mållös, men inför den sista tredjedelen svarade hemmalaget. 0-3 blev snabbt 2-3 och MBK fick verkligen kämpa för att behålla ledningen.
– Det märktes, alla i laget ville vinna. Ingen ville åka hem från Lidköping med en förlust i bagaget. Speciellt inte när vi hade haft ledningen med tre mål.

Tre värdefulla poäng
Därför offrade sig Munkedal hänsynslöst. Bland annat täckte Simon Wilhelmsson en handfull med skott och kämparglöden lyste över ishallen i Lidköping.
Till slut fick MBK valuta för sitt slit när Erik Andreasson skickade in 2-4 med sju minuter kvar. Fast Lidköping gav sig inte utan gjorde snabbt 3-4. Slutminuterna blev dramatiska, men Munkedal lyckades bärga tre viktiga pinnar till sin poängsamling i tabellen där de nu parkerar på en femteplats.