Munkedal tog sin andra raka “trea” mot Lions. Arkivfoto: Lennart Hård

Munkedal tillbaka på vinnande spåret igen

Knep en bekväm seger mot Strömstads lejon

2014-11-12 Efter två raka förluster i två viktiga matcher mot Rönnäng och Vänersborg är nu Munkedals BK tillbaka på det vinnande spåret igen.
I lördags avfärdades ”vikingarna” från Lysekil tämligen enkelt, under tisdagens match mot “lejonen” från Strömstad var det jämnare. Mötet slutade 1-4 (1-0, 0-3, 0-1).
– Vi kontrollerade matchen och var aldrig riktigt hotade, säger MBK-tränaren Dennis Gistedt.

Efter en första period som präglades av många brända MBK-chanser var ställningen 0-1 till gästerna från Strömstad.

– Vi släppte till ett mål i boxplay i första perioden. Sedan avgjorde vi matchen i andra med tre mål, säger Dennis Gistedt.

Zetterman först ut

Först ut att spräcka Strömstadmålvaktens Antons Ekbergs nolla var Robin Zetterman på passning från Hampus Blom. Dryga kvarten senare var det Jonas Westlunds tur, han satte 1-2-målet i spel fem mot tre. Innan perioden var till ända hade även Christopher Hellberg skrivit in sitt namn i målprotokollet.

I den tredje perioden kontrollerade Munkedal sin ledning och man utökade den ytterligare när Simon Wilhelmsson satte spiken i kistan, 1-4, med fyra minuter kvar att spela.

Hyllar andrakedjan

Efter matchen var MBK-coachen speciellt nöjd med sin andrakedja.

– Hela femman med Simon Wilhelmsson, Hampus Blom, Christopher Hellberg, Robin Zetterman och Magnus Fivelsdal skötte sig bra. De jobbade stenhårt och slet matchen igenom. Även Hugo Wilhelmsson förtjänar ett omnämnande.

Tufft läge

Med tre omgångar kvar att spela ser det tufft ut för Munkedals BK. Man ligger på en fjärdeplats med fyra poäng upp till trean Rönnäng, som dock har en match mindre spelad. Ettan, tvåan och de fyra bästa treorna i de sex division 3-serierna i region syd  går vidare till en Alltrea med lag från hela södra Sverige.

– Att komma ikapp Vänersborg och Stenungsund blir svårt, men att komma ikapp Rönnäng är inte omöjligt. Nu kan vi bara hoppas att Rönnäng åker på stryk i några matcher, avslutar Dennis Gistedt.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv