Johan Söreklint sträcker upp armen i luften efter att ha gjort MIF:s 1-2-mål och därmed fullbordat Munkedals vändning. I och med segern gick Munkedal upp i serieledning. Foto: Lennart Hård

Munkedal segrade i derbyt

Vände underläget mot Svarteborg – ”Det är en dröm sedan barnsben”

2015-05-28 Solen hade för länge sedan lämnat Skogsvallen.
Men där fanns en kille, Johan Söreklint, som fortfarande sken, klarare än någonsin.
– Det är en dröm sen barnsben som går i uppfyllelse, att få avgöra ett derby mot Svarteborg, det blir inte bättre än så här, jublar 21-åringen.

Det fina vädret hade lockat 290 betalande till derbyt mellan Svarteborg och Munkedal. Lagen var först ut i femmans sjunde omgång, och det var mycket som stod på spel. Bara en poäng skilde inför matchen och en eventuell seger för endera lagen skulle innebära serieledning.

– Det var oerhört nervöst idag. Både innan men även i inledningen av matchen, då det såg riktigt darrigt ut, inte minst i vår trebackslinje, säger Munkedals tränare Sven-Eric ”Svea” Ohlsson.

Söreklint använde handen

Darrigheten exemplifierades när Johan Söreklint klantigt, helt oprovocerat, hoppade upp och tog bollen med handen strax utanför straffområdet. Då hade det gått tre minuter. Svarteborg tackade och tog emot då Lennie Dahlgren vidarebefordrade följande frispark i mål till 1-0.

Läs mer i papperstidningen eller på Buy and Read.

Buy and Read: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv