Munkedal satsar på nytt äldrecenter

Svarteborgsområdet kan få 300-miljonerssatsning

2016-02-03 Kommunstyrelsen i Munke­dals kommun tog på tisdagen beslut om att fortsätta planeringen av en omstrukturering av äldreboendena i kommunen.
Det innebär att det i framtiden kommer bli tre äldreboenden i kommunen: Sörbygården i Hedekas, Allégården i Munkedal - och ett helt nytt äldrecenter, gärna i Svarteborgsområdet om vård- omsorgschef Maria Ottosson-Lundström får välja.

Prognoser visar att den åldersgrupp som kan behöva plats på vård- och omsorgsboende i framtiden kommer att öka, vilket betyder att de nuvarande äldreboendena inte kommer räcka till. I dag har Munkedals kommun 132 boendeplatser, år 2030-2035 kommer det behövas cirka 190 platser.

Flera goda skäl

Allégården är det äldreboende i kommunen som är mest anpassade för vård- och omsorgsboende och det finns flera goda skäl till att ha kvar ett äldreboende i Hedekas.

Vid behov kan Sörbygården utökas med några platser och få en bättre utemiljö. Sörbygården kan även komma att bli en mindre variant av ett äldrecenter. Dinglegården skulle kunna fungera som ett bra…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv