Munkedal rivstartade – vann stort och enkelt

Tränare Dennis Gistedt hyllar en andralina på målhumör: ”De var bländande bra”

2015-01-12 Pang, pang, pang, pang och pang.
Munkedal rivstartade fredagskvällens division 3-möte borta mot Lerum.
Fem mål i den första perioden, och tre i de två efterföljande, innebar en kassaskåpssäker MBK-vinst med 1-8.
Matchfakta:

Lerums BK – Munkedals BK
Ishockey – division 3 fortsättning
Resultat: 1-8 (0-5, 0-2, 1-1)
Publik: 60 personer
Bäste spelare: Anton Ekberg
Munkedals målskyttar: Hampus Blom 3, Christopher Hellberg 2, Simon Wilhelmsson, Hamus Karlsson  och Alexander Johannesson
Nästa match: HC Lidköping, hemma

Redan efter fem spelade omgångar börjar det uppstå ett mönster i fortsättningsserien. Munkedal, Uddevalla och Lidköping börjar dra ifrån och bilda en topptrio, precis som MBK-tränaren Dennis Gistedt har förutspått.

– Jag tror det blir vi, Uddevalla och Lidköping som slåss om kvalplatsen, sade Dennis Gistedt efter segern mot Strömstad i förra veckan.

Han fortsatte med att poängtera att hans lag inte hade råd att tappa onödiga poäng. Det verkar som att hans spelare har lyssnat. Man fullkomligt rivstartade borta mot Lerum under fredagskvällen.

Hampus Blom, lagets bästa poängplockare hittills, spräckte målnollan med 0.56 på klockan. Tvåan och trean kom innan den tickat upp på tio minuter, och när klockan stod på 20.00 visade den: Lerum 0, Munkedal 5.

”En komfortabel vinst”

De som hoppades att Lerum skulle kunna vända på steken fick snabbt svar på tal. Fem minuter in i andra perioden satte Hampus Blom sitt tredje mål för dagen och tio minuter senare gjorde Hampus Karlsson 0-7 för gästerna.

I den tredje perioden reducerade gästerna till 1-7 innan Alexander Johannesson satte spiken i kistan, 1-8. Med halvminuten kvar av matchen missade MBK:s Daniel Alfredsson en straff, men det var knappast någon som tänkte på det under bussresan hem.

– På det stora hela var det en komfortabel vinst, summerar Dennis Gistedt.

I och med segern, och endast ett insläppt mål, klev målvakten Anton Ekberg upp på första plats i målvaktsligan. På 300 spelade minuter har han fått 130 skott på sig. Av dem har han släppt in tio, vilket ger honom en räddningsprocent på 92.31 procent.

– Anton har verkligen växt under säsongen. Under de två senaste matcherna har han prickat formen perfekt.

Tränare Gistedt berömmer även andralinan med Simon Wilhelmsson, Christopher Hellberg, Robin Zetterman, Magnus Fivelsdal och tremålsskytten Hampus Blom.

– De var bländande bra och de stod för sex av våra mål.