Munkedal punkterade tillställningen på två minuter

2019-10-10 Munkedals BK har fått en bra start på Hockeytrean Södra A.

I premiären besegrade laget Lysekil Hockey Viking med 4-1 och under tisdagskvällen var det dags för hemmapremiär för brukslaget.
Rönnängs IK som vann i premiären mot Lions HC och förlorade mot Lysekil Hockey Viking i andra omgången stod för motståndet inför 156 personer i Skogsvallen.
Det var ett taggat hemmalag som kom till matchstart och redan efter 16 sekunder hade Hampus Blom spräckt nollan på Erik Bergström.
En smakstart för MBK som var på jakt efter sin andra raka seger.
Jonatan Lund ökade på ledningen knappt två minuter senare och det kändes som att matchen i praktiken var avgjord efter drygt två minuters spel.
Munkedal dominerade den första perioden och vann bland annat skotten med 9-3. Trots det var ställningen bara 2-0.
I den andra perioden fortsatte MBK på inslagen väg. De gjorde lite som de ville med Rönnäng och gästerna såg ut som rundningsmärken gång efter gång.
Martin Gardebrant fixade 3-0 efter knappt sju minuter och några minuter senare ordnade duktige Adam Magnusson 4-0 för Munkedal.

Powerplay var melodin för Rönnäng
Det krävdes ett powerplay för att Rönnäng skulle lyckas få hål på Andreas Melin i hemmamålet.
Carl Hermansgård hittade en lucka efter att Rönnäng fått isär hemmalagets försvarsbox och i paus skiljde det tre puckar mellan lagen.
I den tredje perioden var gästerna på jakt efter ytterligare reduceringar men de hoppen grusades redan efter drygt två minuter.
För i powerplay kunde Hampus Blom öka på ledningen till 5-1 och segern var glasklar.
Gästerna snyggade till siffrorna med knappt nio minuter kvar att spela, återigen i powerplay. John Mårtensson överlistade Andreas Melin och slutresultatet skrevs till 5-2 i Munkedals favör.
Munkedal ligger efter två spelade matcher tvåa i serien på samma poäng som Lions HC Strömstad, men med en match mindre spelad.
På lördag väntar nästa match för brukslaget när de beger sig till Fridhemshallen och derby mot Uddevalla HC.

Publicerad: Uppdaterad: