Munkedal premiärsegrade inför ett välbesökt Gullmarsborg

2019-10-02 Premiärnerver och mycket folk på läktarna, det ställdes Lysekils Hockey Viking och Munkedals BK inför under tisdagskvällen när de gjorde upp om säsongens första tre poäng i Gullmarsborgs ishall.

Dryga 250 personer hade tagit sig till Lysekil för att följa matchen på plats och spelarna satte upp ett skyhögt tempo inledningsvis. Båda lagen bytte chanser med varandra och det kändes som att Lysekil var närmast det första målet.
Men desto längre matchen gick desto mer kom gästerna in i densamma. Bästa målchansen under perioden tillhörde hemmalagets Felix Wiik som fick ett inspel framför mål men avslutet landade rakt i magen hos stabile burväktaren Andreas Melin.
– Vi börjar så där tycker jag, lite nervöst, men det är inget konstigt, ansåg Daniel Alfredsson i MBK.

Munkedal utnyttjade sina målchanser bäst

I den andra perioden började gästerna bättre och de fick även ett tidigt mål att gå på när Hampus Karlsson tryckte sig in framför Devin Green, sköt ett skott som målvakten räddade och på returen kunde han själv skicka in pucken i nätet.
Isac Olsson fick en bra chans till att kvittera i bytet efter när han fick ett friläge men han blev störd i skottögonblicket och Andreas Melin kunde parera utan några bekymmer.
Spelet böljade fram och tillbaka och Munkedal fick en fin chans att utöka ledningen efter knappt sex minuter när Hugo Wilhelmsson tryckte sig in framför Devin Green men hemmalagets nyförvärv fredade sitt mål.
– Tycker det vänder rätt fort åt båda hållen under matchen, sa Daniel Alfredsson.
Efter en dryg kvart av mittperioden fick Lysekil spela powerplay för femte gången i matchen och det var första numerära överläget som hemmalaget satte rejäl press på Munkedals boxplay. Calle Nielsen var närmast att hitta nätet men hans skott gick i stolpen och marginalerna var inte på Lysekils sida den här kvällen.
– Vi måste hitta våra naturliga målskyttar, det känns som att en del vill göra det för snyggt. Vi sköt alldeles för många högt upp i plexiglaset istället för att pricka målet, sa Tapio Vihma.
För två minuter senare var det dags för Hampus Karlsson att kliva fram på nytt. Tobias Lundqvist spelade pucken till Karlsson, han sköt ett skott som Green räddade och på returen skyfflade han in sitt och gästernas andra mål för kvällen.
– Starten är vi inte nöjda med men sedan äter vi oss in i matchen och spelar bättre och bättre, sa Daniel Alfredsson.
Victor Karlsson fick ett bra reduceringsläge i slutet av perioden när Viking kom i ett tre mot två läge men Karlssons avslut landade i magen hos Andreas Melin.

20 sekunder behövdes

Tjugo sekunder in i den tredje perioden var det tack och god natt för Vikings del. Hampus Karlsson tog sig in i offensiv zon och drog på ett hårt skott som letade sig in bakom Devin Green. Ett mål som hemmalagets målvakt nog inte är allt för nöjd med.
3-0 till gästerna och matchen var i praktiken avgjord, Munkedal är bra på att spela av matcher när de är i ledning och var så även denna kväll.
– De fick målen i rätt lägen hela tiden, som i tredje, det kändes som att vi skulle vända på matchen och så fick de 3-0 direkt. De fick tryggheten efter sitt 3-0 och det var det som avgjorde matchen till stor del, ansåg Tapio Vihma.
Axel Svanlund ordnade förvisso lite spänning i matchen när han till slut fick hål på Andreas Melin efter drygt två minuters spel men istället för någon riktig forcering av hemmalaget så drog de på sig utvisningar och Munkedal kunde enkelt försvara sin ledning.
– Vi är väl så bra alltså, men vi sumpar för mycket chanser, ansåg Vikings båda tränare.

Gästernas målvakt var bäst på isen i derbypremiären

Simon Olsson fick Vikings bästa reduceringschans efter tolv minuters spel när han fick stå helt ren i slottet men Andreas Melin stod för en fenomenal räddning och såg till att hemmalaget inte fick göra några fler mål.
– Melin spelar riktigt bra i målet, kul att han får göra en sådan match i starten. Han var helt klart bäst hos oss, ansåg Daniel Alfredsson.
Istället kunde Hampus Blom öka på gästernas ledning till 4-1 direkt efter Melins räddning. Martin Gardebrant spelade pucken till Hampus Karlsson och han i sin tur spelade den vidare till Blom som hängde pucken i den tredje maskan vid första stolpen och därefter kontrollerade Munkedal matchen.
– Nu tar vi vinsten och så nöter vi på inför nästa tisdag. Det kommer bli en tight serie med bara bra lag egentligen, avslutade Daniel Alfredsson.
Viking skapade några halvchanser men allt som oftast tog avsluten antingen på en försvarare eller en bit ovanför motståndarnas mål.

Rönnäng nästa för båda

Lysekil får ladda om batterierna till fredagens bortamatch då Rönnäng står för motståndet på Tjörn. Rönnäng vann sin premiär borta mot Lions HC Strömstad under tisdagskvällen med 1-0.
– Det är bra för serien att Rönnäng vann om vi slår Rönnäng på fredag, sa Tapio Vihma.
– Det hade varit värre om vi hade varit utspelade och det var vi inte, vi hade lika gärna kunnat vinna med 4-1 om vi satt våra chanser, ansåg Peter Johansson.
Munkedal får vila sig i form inför nästa tisdag då laget spelar sin nästa match, då är det just Rönnäng som kommer på besök till Skogsvallen.

Publicerad: Uppdaterad: