David Thylén kan byta division 5 mot division 1. IK Oddevold rycker nämligen i MIF-målvakten. Arkivfoto: Joel Hansson

Munkedal kan förlora Thylén till Oddevold

"Det här beslutet ligger över mitt huvud"

2015-01-16 Oddevold har två målvakter, men vill ha tre.
Då ringde de David Thylén.
– Jag hjälper gärna Oddevold vid behov, men jag gör inget som Munkedal inte är nöjda med, säger Thylén.

L-O Mattsson, tränare i IK Oddevold, har som mål att ha tre målvakter i sin A-trupp. I dagsläget har han Erik Dahlin och David Stenman. Därför är en plats tom och L-O Mattsson visade då intresse för Munkedals målvakt, David Thylén.

– Jag pratade med David (Thylén) i måndags och frågade i fall han hade kontrakt med Munkedal, vilket han hade. Då är det upp till oss att ta kontakt med klubben han spelar för, säger Johan Ederwall, ordförande i Oddevolds fotbollsutskott.

Ska ni gå vidare och prata med MIF?
– Det vet jag inte i dagsläget. Vi har flera namn som vi diskuterar för tillfället, men David Thylén är en duktig målvakt. Dessutom har vi en jätteduktig juniormålvakt i Markus Ögren, säger Johan Ederwall.

David Thylén har spelat i klubbar som Ljungskile, Åsebro och Skärhamn, men har de senaste säsongerna spelat med MIF i division 5.

– Helt ärligt så beror allt på Oddevold och Munkedal. Det här beslutet ligger över mitt huvud. Jag är kontrakterad av MIF och trivs fantastiskt bra i klubben, men skulle en deal med Oddevold gynna MIF, då kan jag tänka mig att spela för Oddevold, säger Thylén.

Inte alltid tillgänglig

Från årsskiftet driver David Thylén eget företag på Orust. Det kommer troligen betyda att han inte är tillgänglig alla matcher. Hur en eventuell överenskommelse skulle se ut mellan Munkedal och Oddevold är svår att förutspå. David Thylén vet inte ens själv.

– Om MIF får till någon win-win-situation, att de kan få in en ersättare från Oddevold när jag inte kan vara med så vore det toppen. I gengäld vill förmodligen Oddevold att jag står för dem om deras målvakter skulle vara skadade. Men som sagt, jag ska inte bränna några broar i Munkedal, säger Thylén.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv