Munkedal gjorde vad som krävdes

Besegrade nykomlingen på ett bekvämt sätt

2019-10-21 Munkedals BK gjorde vad som krävdes borta mot LN 70 HC.

Nykomlingen LN 70 HC är tippade i botten av årets tabell och under inledningen av serien har laget åkt på några rejäla stjärnsmällar.
Laget har bara vunnit en match på de första fem omgångarna och under lördagen kom den fjärde förlusten.
Munkedals BK däremot har inlett serien på ett bra sätt och tillhör också en av favoriterna till att ta sig till Alltrean.
Enda förlusten för Munkedal hittills har kommit mot Hovås, i onsdags kväll.
Det var Munkedal som tog tag i taktpinnen direkt i bortamötet med LN 70 HC och bombarderade hemmalagets målvakt med skott från alla möjliga, och omöjliga vinklar.
Men det dröjde sju och en halv minut innan Joakim Hedberg kunde ge MBK ledningen i matchen.
Drygt sex minuter senare var det dags igen, Tobias Lundqvist ökade på till 0-2 och MBK kunde gå till pausvila med en betryggande ledning.

Mållös mittperiod
Den andra perioden blev ingen spelmässig höjdare, inget av lagen kom till några riktiga chanser och perioden slutade också mållös.
I den tredje perioden gick dock Munkedal ut och visade sin klass. Hampus Karlsson ordnade 3-0 efter knappt nio minuter, Martin Gardebrant fixade 4-0 tre minuter senare och i powerplay kunde Tobias Lundqvist ordna 5-0 för MBK.
LN 70 HC slapp dock gå mållösa från matchen. Med fem och en halv minut kvar att spela tilldömdes de ett straffslag och Rasmus Johansson överlistade Melker Konradsson i gästernas kasse.
Men det var Munkedal som fick sista ordet i matchen, Jonatan Lund fastställde slutresultatet till 6-1 för MBK och laget ligger efter fem matcher på andra plats i tabellen, på sämre målskillnad än ledande Hovås.
Redan under tisdagskvällen är det dags för nästa match när Lions HC Strömstad kommer till Skogsvallen för att spela om viktiga poäng i jakten på Alltrean.

Publicerad:
Nyhetsarkiv