Cirka 100 personer valde att spendera fredagskvällen i Skogsvallen i Munkedal.

Munkedal förlorade jämn match

Hemmalaget fick ingen revansch mot Rönnäng – “Vi var inte tillräckligt vassa offensivt”

2014-11-03 Den som ville se fartfylld och fysisk hockey hade kommit rätt.
Det smällde rejält när Munkedals BK tog emot Rönnäng på fredagskvällen.
Matchen var jämn, men Rönnäng kunde till slut avgå med segern, 2-4 (0-1, 1-1, 1-2).
– Vi var inte tillräckligt vassa offensivt, säger Munkedalstränaren Dennis Gistedt.

Inför matchen pratade Dennis Gistedt om att hans lag hade revansch att utkräva efter premiäromgångens 6-0-förlust mot Tjörnlaget. Trots ett stort revanschsug och trots ett bra stöd från Ultrassupportrarna var det Rönnäng som inledde bäst. Efter sex minuter tog ö-laget ledningen genom Adam Chmelar, assisten stod rinkens gigant, Pontus Karlsson för.

Matchstraff för Rönnäng

Den första perioden bjöd på hårt och tufft spel, ibland på gränsen till för hårt. Efter sjutton minuter åkte Munkedals Daniel Alfredsson på en ful tackling av Anton Robertsson när han var på väg fram i ett anfall. Alfredsson blev liggandes på isen länge innan han lyckligtvis kunde resa sig för egen maskin. Robertsson åkte på matchstraff och hans kväll tog slut redan efter dryga kvarten. Matchstraffet gav Munkedal ett femminuters powerplay, något som man dock inte kunde utnyttja fullt ut då Alexander Johannesson strax därpå åkte på en utvisning för en onödig crosschecking.
Den första perioden var inget att skriva hem om för något av lagen. Få målchanser och ganska fult spel, något som de åtta utvisningarna skvallrade om.

Ribbskott för MBK

Den andra perioden inleddes bättre ur Munkedals synvinkel. Man skapade mycket framåt och när Simon Wilhelmsson prickade ribban efter 4:12 trodde nog de flesta att Munkedal snart skulle spräcka nollan. Så blev det inte. Istället kunde Rönnäng i anfallet efter snyggt göra 0-2 genom Pontus Karlsson som satte pucken mellan benen på MBK-målvakten Anton Ekberg.

Kvitteringsjakt

Munkedal lyckades dock hitta nätet innan den andra perioden var slut. Daniel Alfredsson kom helt ren till höger om målet och reducerade till 1-2 med minuten kvar. Ett viktigt mål som gav Munkedal hopp och en känsla av att de fortfarande var med i matchen.
Nu inleddes kvitteringsjakten. Fyra minuter in i andra perioden fick MBK:s Jonas Westlund ett gyllene läge att avsluta just den jakten. Skottet tog dock på en Rönnängklubba och ven precis över målburen och istället för 2-2 lyckades Rönnäng i anfallet efter göra 1-3 genom Pontus Karlsson. Spiken i kistan? Svar: ja. Trots en handfull bra lägen lyckades Munkedal inte komma ikapp. Man gjorde visserligen 2-3 med fem minuter kvar att spela, men tack vare oskärpa i avsluten och en fantom i Rönnängsmålet, Erik Bergström, lyckades Tjörnlaget hålla undan. Rönnäng satte den definitiva spiken i MBK-kistan med bara sekunder kvar av matchen när Magnus Burgren, rejält hakad bakifrån, satte 2-4-målet i tom kasse.
– Det var synd att vi inte lyckades fixa en förlängning. Försvarsmässigt var vi stabila, men vi var inte vassa nog offensivt, säger Dennis Gistedt.
Det blev ingen revansch för Munkedal denna fredagskväll. Man förlorade den tuffa matchen mot Rönnäng. I och med vinsten behöll RIK sin tredjeplats i tabellen, man har fyra poäng ner till fjärdeplacerade Munkedal.